Monday, September 22, 2008

DijadiKan Pengajaran BersaMa..

video

~~Video sumbangan ehsan dr Student Uitm Yg menyaksikan kejadian~~

Ia berlaku beberapa minggu yang lepas kat kawasan Uitm...aku x sure la kuar kat brita ke x...1st time aku tgk video ni,ade la gak rse gerun...Darah2,aku memang xlh nk handle..takut la..

Dari ape yg aku tau...accident ni berlaku dlm area kul 6 ptg..moto tu nk mengelak kereta..alih2 x perasan,kena langgar dgn bas uitm dr arah bertentangan..bas tu bawak ngn laju,x dpt nk elak.....kesian pembonceng tu ngn awek dia...pe kecederaan diorang ni,aku lupe la pulak..tp ade la yg patah..teruk gak kena campak...yg terbaru aku dpt tau..lelaki yg accident ni nk saman Uitm...x tau la kesahihan dia...btol ke x...

Itu yang dikatakan malang tidak berbau......

So kwn2..sentiase la beringat ye...walau dimane kite berada..keselamatan perlu diutamakan...ingat2 la pada orang yang tersayang.....

PERINGATAN!!!!

1. Jgn pikir nk cepat sampai je......alamak,ni cm aku je...ish....taubat2...

2.Jgn melebihi had laju.......tp suma orang main bedal je kn..kn...beso manepn papan tanda,orang wat x tau je..

3.Bg laluan kat orang.....ni x,ingat jalan tu bapak dia yg punye nk Hon2 suke ati...

4.Jgn bercakap dlm telefon semase dlm pemanduan......pkai la hands free..ape gunenye orang create benda ni...x begitu...

5.Bg signal bile nk belok.......klau x signal,orang belakang x tau kite nk ke mane...bukan diorang blh bce pergerakan kite...

6.Finally,Focus n sentiase alert......kadang kite x sedar ape yg bakal berlaku...so tumpukan perhatian bile memandu...

Beringat la ye....wassalam.... :)

Friday, September 19, 2008

Seri Hartamas, Mount Kiara

***Just pictures....ambik mse kat sana....Huhuhu... :)


....... Dalam keta-mase nk gerak pit sana......

~ Foyer Plaza Mount Kiara~

Rse mcm kat oversea,rmai tol mat saleh kat sana..ala,kwsn orang kaye2...
Klau korang pi sana mesti dpt rse...cm bukan kat Malaysia....


~Adik aku Ain~


~Ni Aku yg poyo......ambik mse kat Lobby~


Ade SALE...jom2...!!!

Mari Belajar Papan Tanda di Jalan

Ati2 keluar dr simpang...ade keta kuar masuk..


Ade sape2 nk pi Balai Polis????.....ikut arah anak panah tu ye...


Sape2 nk bli apartment/rumah...call this number....

Impian....Membeli Handphone Baru

Impian aku dah tercapai tuk bli handphone baru...
Dah lame gak la aku plan nk bli handphone baru...tp xde rezeki...ni sekarang tetibe aku dpt bli..memang best la..Lagipn handphone lame aku tu wat hal je...bengang gak..
Aku slame ni pkai handphone NOKIA..tp tetibe rse nk tukar angin lak..nk cube pkai SONY ERICSON...x tau handphone mane yg ok so slalu gak la aku pi website http://www.sonyericson.com.my/
Compare punye compare...tup2...aku dah decide nk bli handphone K810i. Mula2 mak aku x bg bli handphone ni sbb mahal.Dia suruh aku bli handphone lain.Agak kecewa la ckit x dpt nk bli handphone tu...terpakse la aku survey balik..carik handphone lain lak...
X lame pastu aku dpt tau ayah aku kasi aku bli handphone K810i tu..aku pn excited la pe agi..Thanks abah... =) ...........tp ayah aku ckp kena gune duit aku separuh..aku ok je...asal dpt aku bli handphone ni..kire half2 la...separuh duit aku separuh duit ayah aku...
Arga handphone tu RM800++.....not bad la arga dia..ni pn pi survey kat mcm2 kedai dah.....so
Mission sekarang: jgn bg handphone tu JATUH (nanti rosak)
.....ala jge elok2....hehehehe....


~~~My New K810i HandPhone~~~

Phone...skali ngn Box dia




Friday, September 12, 2008

Seminggu pertama berpuase

Baru beberape ari puase dah penat gile..nk kate bz sgt xde la....pape pn...
SELAMAT BERPUASE SUMA KAWAN2
*********************************************

Dapat moon cake....lawa memang lawa.....tp aku x mkn la moon cake..i family pn x mkn....
so nk wat ape ek???...ade byk lak tu....hmmm....

Lawa x box ni...kawan ayah bg...ingt ade kuih rye...upenye.......moon cake atas td ni...
hmmmm....kempunan.... :(


Baru bape ari puase dah semangat nk rye...ni contohnye..dah mula pasang lampu liplap2... :)





Sekarang ni kan, fesyen baju kurung ape ye yg famous???........mak da mula tanye nk bli bju kurung ape tuk rye thn ni....bg la idea korang2.....hehehehe....




p/s:nk pi bersiap pi fak,arini ari jmpe PA...PA: Dr Norizan......dia suruh datang kul 10.30...







Friday, September 5, 2008

New Sandal nk pi class


This is my new pair of sandals. Baru je bli..rm10 je...murah x....sah2 la bukan ori..i bli kat carefour subang..pasni pi class pkai ni je la....comfey tau..

The Secret Life of the American teenager

video

Sekarang layan citer ni lak......Best tau...sehari tgk 1 episode..

XOXO AND Gossip girl


"Gossip Girl"...American Hit Drama Series....memang utk teenagers to watch....best giler.
Best jalan citer,Cute and Hot Guys, Great social Life......and fashionise..like the outfit....

Perkataan XoXo-->means "Hugs AnD Kisses"....ambik dr series ni...melambangkan frenship..
like the word a lot...

Here's a video to watch.....enjoy...



video